Culinaire Rondreis

INFORMATIE OVER DE CULINAIRE RONDREIS VOOR 2018 WORDT BINNENKORT GEPLAATST. VOLG ONZE WEBSITE OF SOCIAL MEDIA @KASBAHNEUF OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN!

ONDERSTAAND TREFT U EEN IMPRESSIE VAN ONZE LAATSTE CULINAIRE RONDREIS

 

Kasbah Neuf organiseert jaarlijks een unieke Culinaire Rondreis naar Marokko! Ga je mee?

Kasbah Neuf organiseert een tiendaagse smaaksensatie waarin je Marokko pas echt gaat proeven! De reizen vinden tweemaal per jaar plaats: in het voorjaar (april) en in het najaar (november). Je verblijft in kleurrijke, authentieke Riads, ontdekt het magische Marrakech en het artistieke Essaouira. Je maakt kennis met de Marokkaanse Cuisine tijdens professionele kookworkshops, die bereid worden met de heerlijkste verse ingrediënten uit de souk (markt). Tijdens onze Culinaire Rondreis ‘Work Your Senses’ prikkelen we je zintuigen en ontdek je het mysterieuze, indrukwekkende en kleurrijke Marokko.

Steden
Tijdens ‘Work your senses’ bezoeken we magisch Marrakech en artistiek Essaouira!

IMG_3778

De magische Koningsstad Marrakech staat bekend als ‘de Rode Stad’ en heeft een schitterende ligging aan de voet van het Atlasgebergte. Hier smelt het dagelijkse Marokkaanse leven samen met een rijk verleden en enorm veel verborgen parels in de vele verborgen straatjes. Het beroemde Djemaa el Fna plein is het bruisende hart van de stad, waar verhalen vertellers, vuurspuwers, slangenbezweerders, muziekspektakels en henna artiesten je meenemen in de sprookjes van duizend-en-één nacht.

IMG_3773

Het artistieke Essaouira is een pittoreske havenstad die ook wel ‘parel van de Atlantische Oceaan’ wordt genoemd omdat ze de charme en authenticiteit van lang vervlogen tijden heeft weten te behouden. De medina met haar levendige souks en wit blauwe décor is een thuishaven voor dichters, schilders, beeldhouwers en straatmuzikanten. Laat je meevoeren op het vrolijke ritme van traditionele Gnaoua muziek en laat je creatief inspireren door kleurrijke exposities in de vele kunst galerieën.

Verblijf

IMG_3772

In Marokko is overnachten een belevenis op zich. Je verblijft zowel in Marrakech als Essaouira in een traditioneel Marokkaanse Riad. Deze huizen zijn kleurrijk en authentiek ingericht. Hier kom je tot rust in de met zuilen omringde binnentuin, onder het genot van een kopje Marokkaanse muntthee.
De kamer indeling in de Riads is standaard per twee personen. Mocht je liever in een drie persoonskamer willen verblijven, dan is dat mogelijk zonder bijbetaling. Echter, een éénpersoonskamer is alleen verkrijgbaar tegen een toeslag. Je kunt ons een email sturen om het toeslag tarief op te vragen.

Vervoer en advies bij vlucht
Tijdens de reis wordt het binnenlandse vervoer verzorgd door reisorganisatie Maroc Voyages. Onder leiding van professionele chauffeurs worden we van Marrakech naar Essaouira en terug vervoerd. Wil je ook gebruik maken van de ophaalservice? Geef op het aanmeldformulier aan dat je een transfer wenst van en naar Luchthaven Marrakech Menara. Je vliegreis dien je echter zelfstandig te organiseren. Kasbah Neuf kan je uiteraard wel adviseren bij welke luchtvaartmaatschappijen je het beste kunt boeken of welke vliegroutes, binnenlandse reisroutes en vervoermiddelen aan te raden zijn.

Tarieven
De reissom voor deelname aan ‘Work your senses’ bedraagt 850 euro, exclusief vlucht en maaltijden buiten de kookworkshops om. In dit bedrag is inbegrepen: de transfer van en naar airport Marrakech Menara, negen overnachtingen in een Riad, ontbijt, deelname aan professionele kookworkshops, ingrediënten voor de kookworkshops, reisbegeleiding en advies in Marokko. Ook het busvervoer van Marrakech naar Essaouira en terug is bij de prijs inbegrepen.

Een deel van de opbrengst wordt geschonken aan een goed doel
Kasbah Neuf schenkt 20 euro van elke reissom aan een goed doel in Marokko. Aan het eind van iedere rondreis wordt de gekozen stichting of het gekozen maatschappelijk initiatief door Kasbah Neuf bekend gemaakt.

Aanmelding, (aan)betaling en voorwaarden
Stap 1: Met het invullen van het aanmeldformulier boek je de deelname aan ‘Work Your Senses’. Ter bevestiging ontvang je een boekingsbrief.
Stap 2: Wij verzoeken je na ontvangst van de boekingsbevestiging een aanbetaling te doen van 150 euro, zoals vermeld in de boekingsbrief. Wanneer de aanbetaling is gedaan, sturen we je een factuur, waarin deze gelijk is verwerkt. Tevens ontvang je de reisbescheiden met daarin: de reisinformatie (belangrijk om door te lezen voor vertrek) met een volledige beschrijving van je tiendaagse rondreis, reisvoorwaarden en eventueel je voucher voor de transfer van en naar het vliegveld (dit kun je vooraf aangeven op het aanmeldformulier).
Stap 3: Uiterlijk 8 weken voor vertrek dien je de resterende reissom over te maken en ben je een officiële deelnemer van ‘Work Your Senses’!*

Een culinaire groet en tot ziens in Marokko,

Najat el Hani

Kasbah Neuf
Project- en Adviesbureau
Drukwerk
[ Heeft u aanvullende vragen of opmerkingen? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op middels het contactformulier of e-mail naar najat@kasbahneuf.nl ]


Reisprogramma**

Reisschema Culinaire Rondreis Marokko ‘Work your senses’
Dag 1 Aankomst Marokko***Incheck en ontvangst Riad te Marrakech
Dag 2 Introductie en welkom, rondleiding door de Medina, Gezamenlijke lunch, groepsdiner nabij Djemaa el Fna Plein
Dag 3 Workshop ‘Work your Tajine’, groepsdiner
Dag 4 Culturele activiteiten in de ochtend en in de middag (per keer keuze uit 2 opties)
Dag 5 Busreis Essaouira, inchecken Riad, optioneel vis diner in de haven
Dag 6 Workshop ‘Shake your Couscous’
Dag 7 Workshop ‘Kneed je deegjes’ en muzikale avond
Dag 8 Workshop ‘Creative Kitchen’
Dag 9 Busreis terug naar Marrakech, afsluiting ‘Work your senses’ en eindevaluatie
Dag 10 Uitchecken Riad , einde Culinaire Rondreis Marokko

*  Het minimale aantal deelnemers van deze rondreis is 6 personen met een maximaal aantal van 10. Indien er onvoldoende aanmeldingen zijn, wordt de rondreis geannuleerd en retourneert Kasbah Neuf uw aanbetaling.
**  onder voorbehoud, kleine wijzigingen voorbehouden

***  op eigen gelegenheid

Advertenties