Social Issues Event #1 Polarized|Peace Talks

 

#1 Polarized|Peace Talks
Van Conflict naar Peacebuilding, hoe doe jij dat?

foto van Kasbah Neuf.

 

 

 

Sinds mensenheugenis lijkt men bezig te zijn met de thema’s ‘vrede & conflict’. Als er geen vrede is, zijn we ernaar op zoek en wanneer het lijkt te zijn bereikt ontstaat er geregeld conflict. Samenlevingen centreren zich al eeuwen op het transformeren van conflict naar vrede, oftewel: peacebuilding. Hierbij lijkt enkel één aspect zeker; het bereiken van vrede is nooit volmaakt. In het creëren van peacebuilding kan de diversiteit in aanpak op paradoxale wijze bijdragen aan een zichtbare toename van polarisatie op lokaal en globaal niveau. Steeds meer groepen en individuen lijken in het verdedigen van hun ideaalbeeld voor de samenleving, lijnrecht tegenover elkaar te staan. Hoe ga jij hiermee om? En hoe zet jij je kwaliteiten in om op jouw manier aan duurzame peacebuilding te werken?

Bij POLARIZED komen inspirerende en baanbrekende sprekers aan het woord over hoe zij op positieve en creatieve wijze van conflict naar peacebuilding werken. Tijdens hun ‘Peace Talks’ vertellen de sprekers hoe zij op basis van persoonlijke ervaringen, strategieën en initiatieven hebben bedacht om polarisatie tegen te gaan. Laat je tijdens de Peace Talks inspireren over hoe jij de hedendaagse polarisatie in de Nederlandse samenleving positief kunt beinvloeden.

 Heb je zelf al een idee voor een lokaal initiatief? Of wil je als (opkomend) sociaal ondernemer sparren over jouw nieuwe ideeën? Tijdens het evenement zullen er een aantal stands van prominente peacebuilders aanwezig zijn die je graag vertellen hoe zij aan conflict transformatie bijdragen. Tijdens de inloop, pauzes en borrel kun je hier inspiratie opdoen of een van hun bites aanschaffen, de opbrengsten hiervan gaan volledig naar het goede doel. Kom, en denk mee over de manieren waarop subgroepen, individuen en sleutelfiguren kunnen bijdragen aan het bouwen van conflict naar peacebuilding.

Meer informatie over de line-up en programma volgt snel!

© Visual Design Logo: Elles Steinvoorte

 

Advertenties