The Freedom of Stories zoekt Nederlandse Fotografietalenten!

The Freedom of Stories – Dutch Edition

Voor het cross-culturele fotografie project The Freedom of Stories zijn we nu ook op zoek naar (semi-)professionele fotografen uit Nederland!

Zakaria 1.jpg                                                                    Foto: Zakaria Ait Wakrim (Marokko)

Kasbah Neuf is op zoek naar jong volwassen, (semi-) professionele fotografen die hedendaagse, paradoxale en provocatieve beelden op vrijheidsbeleving durven vast te leggen. Wat betekent vrijheid voor de jong volwassenen van nu en worden deze visies wel realistisch overgebracht in de mainstream media? Gaat vrijheid over het recht om je mening, seksuele voorkeur of religieuze overtuiging te uiten, of gaat het over veel meer?

The Freedom of Stories is op zoek naar 5 (semi-) professionele fotografen van alle kleuren, soorten en maten in de leeftijdscategorie van +/- 20 tot 40 jaar oud. Heb jij een passie voor fotografie en durf je jouw uitgesproken visie op beeld vast te leggen? Meld je dan snel aan!

Waarom?

In Nederland lijken veel mediaberichten enkelzijdige en negatieve beelden op de multiculturele samenleving over te dragen, waardoor de kloof tussen ‘wij’ en ‘zij’ steeds groter dreigt te worden. Maar is de afstand tussen verschillende bevolkingsgroepen wel zo groot en hoe vrij zijn we nu werkelijk om tegengeluiden op dergelijke discoursen te bieden? Met een mindere mate van vrijheid voor meningsuiting in de samenwerkende MENA [Middle East & North Africa] landen, wordt merendeels van de (kritische) mediaberichten streng gecensureerd. Welke gevolgen heeft dit voor de vrijheid van jong volwassenen daar en is er nog hoop voor constructieve veranderingen.

Het doel van The Freedom of Stories is om een multidimensionaal dialoog over hedendaagse vrijheid onder jong volwassenen in Nederland, Noord Afrika en het Midden Oosten op gang te brengen. Met dit project streven we ernaar om een visuele en narratieve brug tussen jong volwassenen van ‘hier’ en ‘daar’ te bouwen. Hierbij zetten we voornamelijk (visuele) storytelling in als constructieve middel om aan conflict transformatie en (culturele) dialoog te bouwen. Welke verschillen en overeenkomsten zijn er en wat kunnen we leren van elkaar?

img_3166 little-girl

 

 

 

 

Foto links: El Mehdi Lyoubi (Marokko)  &
Foto rechts: Murad Abaza (Jordanie)

 

Wanneer, waar en hoe?

Gedurende het fotografieproject worden er vijf bijeenkomsten in Amsterdam georganiseerd. Data en locaties worden nader bekend gemaakt.

1. Kick-off event / kennismaking De geselecteerde fotografen ontmoeten elkaar en er wordt achtergrondinformatie over het project gedeeld.

2. Individueel interview per fotograaf
Elke fotograaf wordt individueel over zijn fotoserie en passie voor vrijheid geïnterviewd voor een persoonlijk verhaal.
3. Workshop documentaire fotografie  

Bij de workshop leer je van een professionele documentaire fotograaf de kneepjes van het vak. Hoe zet je een goede fotoserie in elkaar en grijp je het publiek middels jouw beelden? Tijdens de workshop wordt er vooral in de praktijk geoefend door zelf te fotograferen in Amsterdam.

4. Selectie bijeenkomst  

Tijdens deze groepsbijeenkomst komen alle fotografen bij elkaar om hun fotoserie(s) te presenteren. Aan de hand van een interactieve sessie maken de fotografen een selectie van de beeldverhalen die geëxposeerd zullen worden.

5. Foto expositie(s)  

In de loop van 2017 sluiten de geselecteerde beeldverhalen aan bij de bestaande Freedom of Stories –MENA editie. Deze zullen gedurende de rest van het jaar in mobiele foto tentoonstellingen door Nederland reizen.

 

 

Tijdens de vernissages kunnen lezingen en workshops worden gehouden en wordt het tevens mogelijk gemaakt je foto’s te verkopen. Op lange termijn streven we ernaar alle beeldverhalen van het project in een online fotoboek te bundelen dat initieel in het Nederlands gepubliceerd wordt. Verder zorgen we ervoor dat jullie visies op vrijheid middels Social Media grenzeloos zullen reizen.

Hoe meld ik me aan?

Selecteer een beeldverhaal van drie foto’s [en korte beeldtoelichting] uit jouw portfolio en stuur deze voor 21 februari 2017 samen met een motivatiebrief naar info@kasbahneuf.nl. Vermeld in de brief duidelijk waarom jij in aanmerking zou moeten komen voor The Freedom of Stories. Waar ben je fotografisch sterk in en wat zou je nog graag willen leren? [max. 1 A4].

Kosten

De kosten voor deelname aan The Freedom of Stories bedragen €50,- [excl. btw]. Afdrukkosten van de geselecteerde werken zijn (deels) voor eigen rekening.

Inbal 1.JPG Sameh 1.jpg

 

 

 

 

Foto links: Inbal Drue (Israel) &  Foto rechts: Sameh Dwikat (Palestijnse Westbank)

 

 

Advertenties