Kasbah Neuf introduceert haar eerste super stagiaire!

Hoi!
Ik ben Elles en ik zit in mijn laatste jaar CMV (Culturele Maatschappelijke Vorming) aan de Hogeschool Utrecht. Momenteel werk ik aan een stageproject bij Kasbah Neuf. Ik volg binnen CMV de accent richting Arts & Community en zet fotografie daarbij in als creatief middel voor maatschappelijke doeleinden.

De rode draad in mijn opleiding is steeds Marokko geweest. In het eerste jaar deed ik onderzoek naar de modernisering in Marokko, als keuzevak in het tweede jaar, heb ik een studiereis naar Marokko gemaakt, waarbij we sociale organisaties bezochten, zoals een ouderen opvang, weeshuis, school voor kinderen met een beperking en een vrouwenopvang. In het derde jaar ben ik vijf maanden in Marokko geweest voor de uitvoering van mijn stageproject binnen de Marokkaanse vrouwenhulpverlening.

Tijdens die periode ontmoette ik Najat, die in Marokko was voor onderzoek. Ik vind haar een toegewijde, professionele en reislustige cultureel antropoloog, dus voor mij was het dan ook een kwestie van tijd voordat zij haar skills zou inzetten als sociaal ondernemer.

Kasbah Neuf organiseert (thema) reizen naar Marokko en hiervoor mag ik me bezighouden met de projectcoördinatie. Daarnaast heb ik de kans mijn vormgeving skills verder te ontwikkelen en assisteer ik bij de workshops zingeving & diversiteit.

Lucky me! Bij Kasbah Neuf komen al mijn interesses samen!

 

Advertenties